pondělí 1. prosince 2014

Christmas time !

Je to tady! Vánoce jsou tady! 
Dnes je prvního prosince. A ne, nemám svátek, ale díky všem, kteří si alespoň vzpomněli :) - vzpomenout si můžete i 4.4. ;)

Proč šílím s Vánoci? Protože je to krásné, romantické a vzpomínkové období. Neexistují pro mě hezčí obrázky než Ladovská zima (a jaro a podzim :)) - vesnička, děti a sníh - to je mé dětství a v zimě na něj vzpomínám dvojnásob! Vánoce jsou prostě kouzelné a nikdo mi to nevymluví, ani nevezme! Na Staromáku už navíc svítí stromeček a včera začal advent. Proč bychom si toto období nemohli užívat celý měsíc? Každý den nasát vánoční atmosféru a těšit se z maličkostí (v práci si odpoledne pouštíme vánoční melodie - ano, uznávám, pouštím je jenom já, ale ostatní jsou úžasní a neberou mi mou dočasnou funkci DJ a s několika málo komentáři ty koledy poslouchají se mnou!).
Bohužel pro studenty prosinec není zase takové veselé a klidné období, protože ve vzduchu visí deadliny seminárek, zápočty a častokrát i předtermíny zkoušek, které jsou kolikrát dosti lákavé ve vidině kratšího lednového zkouškového (pokud se teda povedou :)). A to raději ani nezmiňuji vánoční párty.. 
Od doby, kdy jsem se nastěhovala do Prahy, si každou sezónu si říkám, že udělám něco tradičního, pro mě nového, ale nikdy se pak k tomu nedostanu - příkladem může být již tři roky odkládaná podzimní dýňová polévka, letní běh v Divoké Šárce či jarní procházka v Královských zahradách Pražského hradu. Letos to s dýní dopadlo nejinak. Ale abych neskončila pouze u zimních myšlenek, sepsala jsem si krátký zimní to-do list, co bych letos neměla opomenout. 

ZIMNÍ TO-DO LIST 2014/15 
> postavit sněhuláka
> dát si svařák a trdélník na Staroměstském náměstí
> udělat andělíčka ve sněhu  
> jít na Pražský hrad a z vyhlídky se podívat na zasněžené pražské střechy a věžičky
> jít bruslit na led (a pokusit se nespadnout)
> jen tak se postavit ven a poslouchat tiché padání vloček (doufám, že se jich letos dočkáme!)
> zapálit svíčku, vypnout pc, mobil dát na stranu, otevřít knihu a číst si celé odpoledne 
> pořídit si ptačí budku na okno

> zimní to-do list 2015/16 - navštívit vánoční trhy v zahraničí (letos to nestíhám :(
A ano, vím, že kalendářní zima je daleko, a typické zimní počasí je taky v nedohlednu, ale pro mě prostě prosinec = zima


POZOR ! POZOR! 
Pokud blog navštěvujete pravidelně, mohli jste zaznamenat mapku Two_overseas napravo v liště. Zvídaví jedinci nejspíše poznali, že se jedná o instagram, který sdílíme s Lucií, a posíláme si tak vzájemné pozdravy skrze oceán. Ale aby nezůstalo jen u hezkých obrázků, rozhodly jsme se o inovaci. Něco nového, neotřelého a zábavného. A protože jsme holky zábavné a inovativní, tak budeme vymýšlet jednotlivé challenge napříč oceán. A že se máme/máte na co těšit! 
Abych jen dlouze nebásnila, tak rovnou začnu.. 

Týdenní challenge od dnešního dne do neděle 7. prosince zní následovně: 

"žádné dlouhé kalhoty, jen sukně, šaty a kraťasy"


Tudíž výzva je jednoduchá - budeme bojovat se zimou a vlastním šatníkem, co vymyslíme :)
A v neděli se můžete těšit na report. 


Já vám přeji krásný prosinec. Zpomalte. Zastavte se a podívejte se po okolí - nákupní centra jsou sice plné lidí a každého rozčilují, ale všude kolem jsou Vánoce - upřete oči na tu hezkou výzdobu, na stromeček a nadechněte se - ucítíte promanivou vůni svařáku, medoviny či trdla. Ten kouzelný vánoční čas je jen jednou do roka a stojí za to si jej užít! :-*
i.




Žádné komentáře:

Okomentovat